Hovedretter

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Uffe Ellemann Jensen"

Også politikere kan opnå at få opkaldt et stykke smørrebrød fra Ida Davidsen efter sig. Her er det venstremanden Uffe Ellemann Jensen - udenrigsminister 1982-1993

Prøv Ida Davidsens smørrebrød opkaldt efter Uffe Ellemann Jensen 

Det skal du bruge:

Alices frikadeller
½ kg hakket kalvekød
½ kg hakket svinekød
3 æg
100 g mel
1 stort grofthakket løg
2½ dl danskvand
½ tsk provencekrydderi
1 tsk salt
½ tsk sort peber

Smørrebrødet
½ skive rugbrød med smør
3 frikadeller
2 kogte aspargeskartofler
4 store skiver syltede rødbeder

LÆS OGSÅ: Ida Davidsens smørrebrød: Et stykke med "Søren Pind"

Fremgangsmåde:

1. Rør farsen godt sammen. Lad den hvile en halv time på køl.

2. Steg frikadellerne i smør og olivenolie - de skal være på størrelse med en spiseske.

3. Skær de varme frikadeller i halve og læg dem lidt ude på hver side af det smurte rugbrød.

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

4. Læg skiver af endnu varme kartofler ovenpå.

5. Rødbederne skæres i tynde strimler og lægges som en bræmme i midten.

6. Smørrebrøddet serveres varmt.

TIP: Brug familiens favoritopskrift på frikadeller - eller prøv Alices frikadeller, som Uffe Ellemann Jensen ifølge sin sekretær ikke kunne leve uden.

Læs mere om: