Hovedretter

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Prinsesse Marie"

Prøv Ida Davidsens stykke smørrebrød, "Prinsesse Marie", som blev opkaldt efter prinsessen til hendes fødselsdag i februar 2010.

Prøv Ida Davidsens smørrebrød, der er opkaldt efter Prinsesse Marie 

Prinsesse Marie har selv været med til at sammensætte "et stykke med sig selv", og hun har ladet sig inspirere af både franske og danske råvarer.

"Fra Danmark er det de grønne asparges, og fra Frankrig er det den sorte trøffel," fortalte prinsessen i februar 2010 til Billed-Bladet og fortsatte:

"Det er en stor ære at få et stykke opkaldt efter sig, og vi har spist os igennem mange ingredienser, inden vi kom frem til resultatet," sagde prinsessen.

SØNDAG har fået opskriften af Ida Davidsen, så du selv kan lave det lækre stykke smørrebrød.

LÆS OGSÅ: Ida Davidsen smørrebrød: Prøv et stykke med "Lone Hertz"

Det skal du bruge:

4 skiver røget sværdfisk (fra fiskehandleren eller ryg selv)
½ skive rugbrød med smør
6 grønne asparges
1 æg
Frisk sort trøffel eller 1 tsk trøffelmos eller lidt trøffelolie
1 spsk lakserogn (CaviArt)
1 spsk marineret tang (fås hos fiskehandleren)

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Fremgangsmåde:

1. Læg sværdfisken på det smurte rugbrød.

2. Blancher aspargesene i et par minutter og anret hovederne to og to på tværs af fisken.

3. Pisk ægget, riv lidt trøffel i og krydr med salt og peber. Har du ikke sort trøffel, kan trøffelmos (fås på glas) eller trøffelolie bruges i stedet.

4. Steg ægget til røræg på en pande og læg rørægget over aspargesene.

5. Top med lakserogn og tang.

TIP: Sværdfisken kan evt. erstattes af røget hellefisk. Det giver en lidt mildere smag.

Læs mere om: