Hovedretter

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

Lækker sommerlig salat til den perfekte grillaften

Tid: 30 min.
 

Grillet cæsarsalat med pocheret æg

Dette skal du bruge til grillet cæsarsalat
2 kyllingefileter1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie med citron
Salt, peber
2-4 skiver lufttørret skinke
4 skiver brød
Edikke
4 æg
2 romainesalat, ikke for store
50 g parmesan i flager
Rucola

Dressing
1 past. æggeblomme
1 tsk citronsaft
1 tsk hvid balsamico
1 ansjos
1 tsk worcestershire-sauce
½ tsk dijonsennep
2 spsk revet parmesan
2-3 spsk olivenolie
Salt, peber
 

Få også opskriften på en skøn salat med laks og asparges

Sådan gør du
Kom alle ingredienser til dressingen i en multihakker eller glas til stavblenderen, og kør til en tyk cremet sauce. Tilpas konsistensen med olivenolie, og smag til med salt og peber.
Marinér kyllingefilet-erne i citronsaft og olie - gerne i 30 min.

Grill dem i ca. 6 min. på hver side ved ikke alt for kraftig varme - alternativt kan du grille dem i 2 min. på hver side og stege dem møre i 8-10 min. ved indirekte varme. Grill skinken sprød, og grill hurtigt brødene gyldne på begge sider.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog, tilsæt et par dråber eddike, og lad det simre. Slå æggene ud ét ad gangen i en kop, og hæld det forsigtigt i gryden, saml hviden omkring æggeblommen med en hulske. Lad det simre i vandet i 3 min., inden det forsigtigt tages op med hulskeen.

Skyl salaten godt, dryp af, og dup den tør. Halvér salaten og anret den ved eller oven på brødet.
Fordel kylling i skiver, grillet skinke og pocheret æg oven på.

Hæld dressingen henover og drys med parmesan samt rucola. Servér straks, gerne med ekstra brød.
 

Vild med grill? Få 11 grillopskrifter her

Læs mere om: