Kyllingefad
Hovedretter

Eventyrligt kyllingefad

Giv den gode middag et ekstra festligt pift: Krydr den med vin. Det giver maden en dejlig, dyb smag − og skal nok vække lykke omkring bordet. Her får du opskriften på et eventyrligt kyllingefad

Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

8 kyllingeoverlår
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. fennikelfrø
1 tsk. stødt citrongræs
3 cm frisk ingefær
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
3 løg
3 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
3 dl hønsebouillon
100 g tørrede abrikoser
100 g tørrede figner eller dadler
1 usprøjtet citron
200 g cherrytomater
100 g oliven
Persille

DESUDEN

En römertopf, et stegefad med låg eller en støbejernsgryde med låg, der kan gå i ovnen

Opskrift - sådan laver du et eventyrligt kyllingefad

 

  1. Dup kyllingelårene med køkkenrulle. Vend krydderierne sammen med revet ingefær, salt og peber og gnid kødet med krydderiblandingen. Kom lårene i en frysepose og læg dem på køl i 8-10 timer eller natten over.  
  2. Klargør römertopfen, hvis du tilbereder kyllingen i sådan en: Hæld koldt vand i og lad den stå i 30 min. Hæld vandet ud efter 30 min. Eller brug et almindeligt stegefad med låg eller en støbejernsgryde med låg, der kan gå i ovnen.
  3. Brun kyllingestykkerne på begge sider i olie. Tag dem af panden og læg dem i römertopfen/fadet/gryden. 
  4. Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Steg dem i 2 min. under omrøring. Tilsæt hvidvin og lad det bruse af. 
  5. Skær de tørrede frugter i grove stykker og citronen i skiver. Kom løg, bouillon, tomater, citronskiver, tørrede frugter, oliven og hakket persille over kyllingen. Læg låg på og stil fadet i en kold ovn. Tænd ovnen på 180° og steg retten i ovnen i 1 time. Drys med persille og servér naanbrød, ris eller couscous til.

PRØV OGSÅ: 

Læs mere om: