Hovedretter

Et stykke med Uffe Ellemann Jensen

Også politikere kan opnå at få opkaldt et stykke smørrebrød fra Ida Davidsen efter sig. Her er det venstremanden Uffe Ellemann Jensen - udenrigsminister 1982-1993

Det skal du bruge:

Alices frikadeller

½ kg hakket kalvekød
½ kg hakket svinekød
3 æg
100 g mel
1 stort grofthakket løg
2½ dl danskvand
½ tsk provencekrydderi
1 tsk salt
½ tsk sort peber


Smørrebrødet
½ skive rugbrød med smør
3 frikadeller
2 kogte aspargeskartofler
4 store skiver syltede rødbeder


Fremgangsmåde:

1. Rør farsen godt sammen. Lad den hvile en halv time på køl.

2. Steg frikadellerne i smør og olivenolie - de skal være på størrelse med en spiseske.

3. Skær de varme frikadeller i halve og læg dem lidt ude på hver side af det smurte rugbrød.

4. Læg skiver af endnu varme kartofler ovenpå.

5. Rødbederne skæres i tynde strimler og lægges som en bræmme i midten.

6. Smørrebrøddet serveres varmt.

TIP: Brug familiens favoritopskrift på frikadeller - eller prøv Alices frikadeller, som Uffe Ellemann Jensen ifølge sin sekretær ikke kunne leve uden.



Læs mere om: