Hovedretter
Den møreste oksegryde
Øl kan give din mad en dejlig fyldig og rund smag. Prøv en mør og helt igennem lækker gryderet du sagtens servere for dine gæster. Her får du opskriften på den møreste oksegryde
Onsdag, 14. marts 2018 - 8:31 - af Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Den møreste oksegryde
30 min. + kogetid
DET SKAL DU BRUGE
Ca. 1 kg oksetykkam uden ben, bundet
Salt og peber
Frisk rosmarin
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 pastinakker
1 lille knoldselleri
4 stilke frisk timian
3 laurbærblade
1 dl æblecidereddike
½ l mørk øl
1 liter grøntsagsbouillon
Evt. majsstivelse og sukker
Opskrift - sådan gør du
Gnid kødet med salt og peber og stik et par kviste rosmarin ind under kødsnoren. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Brun kødet på alle sider i smør i en gryde. Tilsæt løg og grøntsager og steg dem i 5 min. Tilsæt krydderurter, laurbær og eddike og kog ind, til eddiken er reduceret kraftigt. Tilsæt øl og bouillon, så det dækker kødet, og kog det op. Skum evt. for urenheder undervejs. Læg låg på og lad det simre 3-3½ time, til kødet er mørt. Tag kødet op, sigt saucen og jævn evt. med majsstivelse. Smag saucen til med salt, peber og evt. sukker. Fjern kødsnoren og findel kødet med en gaffel. Servér med de kogte grøntsags-tern og saucen.