https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/13/madsag-aeg/2-aeg612x325.jpg
Mad

Cremet pastasalat med æg og laks

26. marts 2013
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Prøv denne opskrift på pastasalat som en utraditionel ret til påskefrokosten - den overrasker!

Server din pastasalat som et lækkert tilbehør til påskebordet.

Pastasalat er nem og hurtig at lave. Med en pastasalat går man aldrig galt i byen. Pastasalat er altid et hit til en let buffet eller et sammenskudsgilde. Udover at pastasalat er hurtigt og nem at lave, er det også sundt! Dog kan en pastasalat hurtig blive for simpel, men denne pastasalat har et luksus tvist af æg og varmrøget laks.

Pastasalat med æg og laks (Tid: 20 min.)

Ingredienser til pastasalat
(4 pers.)
150 g pasta, makaroni
Salt, peber
4 æg
1 bdt. forårsløg
3 spsk mayonnaise
3 spsk creme fraiche 18%
1 spsk sennep
Krydderurter, f.eks. dild, kørvel og/eller purløg
1 citron
350 g varmrøget laks

LÆS MERE: Få inspiration til flere lækre opskrifter med æg til Påskebordet, SØNDAG har samlet 5 skønne af slagsen, se dem her

Sådan laver du pastasalat
Kog pastaen til din pastasalat i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra pastaen og skyl med koldt vand - det er vigtigt at pastaen er afkølet ellers får du en slatten pastasalat.

Kog æggene hårde, det tager ca. 9 min.

Rens forårsløgene og skær dem i skiver.

Rør mayonnaise, creme fraiche, sennep, forårsløg og 4 spsk hakkede krydderurter sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Hak æggene groft og pil den varmrøgede laks i mindre stykker.

Vend pastaen i dressingen og pynt din pastasalat med laks, æg og friske krydderurter.

Server en nem og lækker pastasalat

LÆS MERE: Laks er en klassiker til påske - prøv denne guddommelige opskrift på laks der smelter på tungen

Læs også