Hovedretter

Bornholmerhane med perlebygsalat

Bornholmerhane er let og lækkert kød til vintermiddagens hovedret

Tid:

30 min. + stegetid

Ingredienser:

1 stor bornholmer-

hane, 1½-2 kg 

1½ spsk olivenolie 

2 fed hvidløg

Salt, peber     

500 g gulerødder

2-3 løg, evt. rødløg

400 g perlebyg 

2 æbler 

Persille 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. 

Del hanen i 6-8 stykker. Skær evt. bryststykket over i to. Vend stykkerne i en skål med olivenolie, presset hvidløg, salt og peber.

Massér olien godt ind i kyllingestykkerne.  

Skræl gulerødder og løg, skær i mindre stykker og læg dem i en bradepande. 

Læg hanestykkerne oven på grøntsagerne og steg i ovnen i ca. 60 min., til kødet er gennemstegt.    

Kog perlerne efter anvisning på pakken. 

Skær kernehuset fra æblerne og skær dem i terninger. 

Tag bradepanden ud af ovnen efter stegning. Læg kyllingestykkerne på en tallerken og lad dem trække i 10 min. 

Vend de bagte grøntsager og en del af kyllingesaften med de kogte perler, æbleterninger og hakket persille. 

Servér den smukke vintersalat med hanestykkerne.

TIP:
Kan du ikke få en bornholmerhane, kan du bruge en stor kylling i stedet.
 
Bornholmerhanen er hovedretten i en lækker og vintermenu til kun 300 kr. Se de resterende opskrifter her
 
Læs mere om: