Hovedretter

Blomkålssuppe med kammuslinger, purløg og radiser

Tid: 25 min.Jeg elsker blomkålssuppe - og blomkål i alle afskygninger, blot det ikke har fået for meget. Rå eller dybstegt (og lagt på

Tid: 25 min.

Jeg elsker blomkålssuppe - og blomkål i alle afskygninger, blot det ikke har fået for meget. Rå eller dybstegt (og lagt på fedtabsorberende papir), dampet sprødt - evt. blendet til puré og lagt under fisk, kød eller fjerkræ. Men allerbedst som suppe!

1 blomkålshoved
1,2 l vand
2 spsk rapsolie
Havsalt
Friskkværnet hvid peber
8-12 kammuslinger - helst
fra fiskehandleren
Rapsolie
1 bdt purløg
1 bdt radiser

Tilbehør:
1 skive lunet lyst brød (ca. 50 g, fx Il Fornaios økologiske italienske brød, som du finder på frost eller køl i supermarkedet)

Dæk blomkålen med vand, tilsæt rapsolie og lad det koge i 12 min. Del blomkålshovedet i mindre stykker og blend det med kogevandet, til passende konsistens. Smør kammuslingerne med olie og rist dem få min. på hver side på en meget varm pande eller på grill.

Krydr med salt og peber. Gør radiserne i stand og skær dem i skiver. Skyl og klip eller skær purløget meget fint.

Tip:
Man kan creme en blomkålssuppe med mælk, men i sæsonen er det synd at gøre andet end at koge blomkålen i vand.

Proteinenergi: 26 pct.
Fedtenergi: 29 pct.
Kulhydratenergi: 45 pct.
319 kcal pr. person