Hovedretter

Æble-pastinaksuppe

Tid: 30 min. Til 4 personer2 mellemstore æbler250 g pastinak400 g kartoffel1-2 persillekviste1½ l hønsebouillon2 dl creme fraiche 18%Salt, peberPrøv

Tid: 30 min.

Til 4 personer

2 mellemstore æbler
250 g pastinak
400 g kartoffel
1-2 persillekviste
1½ l hønsebouillon
2 dl creme fraiche 18%
Salt, peber

Persilleolie:

1 spsk finthakket persille og 1 spsk olivenolie

Tilbehør:

Evt. 50 g æblechips (tørret æble) og 200 g groft brød

1. Skræl æblerne, halver og fjern kernehuset.

2. Skræl pastinak og kartofler, skær dem i terninger og kom dem i en gryde sammen med æblerne. Tilsæt persille samt bouillon og bring suppen i kog.

3. Lad suppen koge for svag varme under låg i 20 min. Fjern persillekvistene, blend suppen med creme fraiche og smag til.

4. Rør persille og olivenolie sammen.

5. Server suppen rygende varm med persilleolie samt æblechips og brød.

Energi pr. person: 475 kcal. Fordelt på: protein 11%, kulhydrat 59%, fedt 30%

Læs mere om: