Sund sommermenu
Hovedretter

3-retters let og sund sommermenu

Nyd et dejligt solskinsmåltid, som ud over at smage fantastisk og tilfredsstille alle sanser også er lidt sundere. Få opskrifterne på sprøde grøntsager med rygeostedip, flanksteak med kartofler, agurk og creme og kræmmerhuse med is og bær her

3 SKØNNE OG SUNDE SOMMERRETTER

Alle opskrifterne er til 2 personer

Sprøde grøntsager med rygeostedip - 15 min.

 
300 g gulerødder
2 skoleagurker
100 g radiser
150 g sødmælksrygeost
½ dl yoghurt naturel 3,5 %
Salt og peber
75 g rugbrødschips
 
Skræl gulerødderne og skær agurk i kvarte på langs. Gør radiserne klar.
Rør rygeost og yoghurt sammen og smag dippen til med salt og peber. Servér dippen til grøntsagerne sammen med rugbrødschips.
 
Energi pr. person: 305 kcal. Fordelt på: 30 % fedt, 17 % . protein, 53 % kulhydrat
 
 
Flanksteak med kartofler, agurk og creme - 30 min.
300 g flanksteak
Salt og peber
400 g nye kartofler
1 spsk. olivenolie
2 skoleagurker
1 tsk. salt
100 g cremefraiche 9 %
½ dl eddike
½ dl sukker
Karse
Krydr kødet med salt og peber. 
Skrub og kog kartoflerne møre i letsaltet vand, ca. 10 min. Halvér kartoflerne, vend dem i olivenolie og grill dem et par min. på hver side. Halvér agurkerne på langs, fjern kernerne med en ske og skær agurkerne i skiver. Læg dem i en sigte, drys salt på og lad dem trække i 5-10 min. Rør cremefraichen sammen med eddike og sukker og smag til med salt og peber.Skyl agurkerne og dup dem tørre. Grill kødet 3-5 min. på hver side. Skær kødet i skiver og anret med grillede kartofler og saltede agurker. Kom cremen over, drys urter på og servér.
 
Energi pr. person: 570 kcal. Fordelt på: 30 % fedt, 27 % protein, 43 % kulhydrat
 
 
Kræmmerhuse med is og bær - 10 min.
50 g blåbær
50 g hindbær
2 spsk. sukker
150 gram vaniljeis
4 kræmmerhuse til is
 
Drys bærrene med sukker og lad dem trække lidt. Blend derefter bærrene og rør dem sammen med isen, til det har en konsistens som softice. Kom isen i en sprøjtepose og sprøjt den i kræmmerhusene. Pynt evt. med friske bær og nyd straks.
 
Energi pr. person: 263 kcal. Fordelt på: 29 % fedt, 7 % protein, 64 % kulhydrat
 

 

Læs mere om: