stenbiderrogn
Forretter

Tatar med stenbiderrogn

Så er stenbidersæsonen over os. Denne forret er virkelig lækker, og så tager den kun 10 minutter af lave. Her får du opskriften på tatar med stenbiderrogn.

Tatar med stenbiderrogn

 
2 pers.   
10 min.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 skiver rugbrød 
½-1 spsk. rapsolie
Salt
200 g tatar-oksekød, 3 %
100 g renset stenbiderrogn 
1 dl cremefraiche 38 %
1-2 spsk. rygeost 
Evt. krydderurter
 

Opskrift - sådan laver du tatar med stenbiderrogn

 
Smuldr rugbrødet fint og vend det med rapsolie og lidt salt. Rist det gyldent på en pande og lad det køle af på bagepapir. Anret rugbrødsknaset på to tallerkener og fordel tatarkød og stenbiderrogn ovenpå. 
Rør cremefraiche med rygeost og anret det på tallerkenerne. 
Pynt evt. med brøndkarse og surkløver. 
 
Rognen bliver billigere, hvis du renser den selv, og det er relativt nemt - især, hvis du bruger et piskeris, som er åbent for enden. Det gør det lettere at fjerne hinderne. Se herunder, hvordan du renser rognen
 
PRØV OGSÅ: Blinis af kartoffel med stenbiderrogn
 
SÅDAN RENSER DU STENBIDERROGN
15-20 min. 
 
½ kg urenset stenbiderrogn
Vand 
Salt
 
Læg rognen med hinder i en meget stor skål. Sæt skålen i vasken og fyld den ¾ op med koldt vand. Pisk forsigtigt i rognen med et piskeris. Fjern hinderne, der lægger sig i overfladen og omkring piskeriset. Skift vandet et par gange ved at si rognen. Gentag processen og fortsæt med at piske, til alle hinderne er væk. Fjern små urenheder og hinderester i overfladen med en ske. Hæld rognen i en ren si og sæt den til afdrypning over en skål i køleskabet i et par timer. Smag til med salt inden servering. 
 
Læs mere om: