En ”smoothiebowl” er en mellemting mellem en smoothie og en frugtgrød, der ikke er kogt. Det er bare at blende, pynte og gribe en ske, så har du en dejlig start på dagen. Her får du 3 slags.
Onsdag, 29. juni 2016 - 13:16 - af Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft
SMOOTHIEBOWL - 3 GANGE SUND (OG NEM) MORGENMAD MED MASSER AF FRUGT
HINDBÆR-BLÅBÆR-MYSLI-SKÅL
10 min.
150 g hindbær, evt. frosne
100 g blåbær, evt. frosne
1 banan, ca. 125 g
125 g græsk yoghurt 2 %
50 g friske bær, f.eks. blåbær og hindbær
50 g Crunchy mysli fra Easis
Blend hindbær, blåbær, banan og yoghurt, til frugten er findelt, og konsistensen er tyk og cremet. Fordel straks i to skål og kom friske bær og granola ovenpå. Servér straks.
Energi pr. person: 300 kcal. Fordelt på: fedt 17 %, protein 13 %, kulhydrat 70 %
ANANAS-MANGOMIKS MED NØDDER OG PASSIONSFRUGT
10 min
1 frisk mango, 350 g (alternativt fra frost)
1 lille dåse ananas (227 g)
100 g græsk yoghurt 2 %
2 passionsfrugter
10 g hakkede pistacienødder
10 mynteblade
Skræl mangofrugten og skær kødet fri af stenen.
Blend mango, ananas og yoghurt, til frugten er findelt, og konsistensen er tyk og cremet. Halvér passionsfrugterne og skrab indholdet ud. Fordel frugtblandingen i to skåle og kom passionsfrugt, hakkede pistacienødder og lidt frisk mynte ovenpå. Servér straks.
Energi pr. person: 302 kcal. Fordelt på: fedt 15 %, protein 10 %, kulhydrat 75 %