Forretter

Mini krabbefrikadeller

Ca. 32 stykker)TID: 30 min.Dip:3 spsk fiskesauce1½ dl vand2 spsk risvineddike1 spsk sukker1 spsk limesaft1 spsk finthakket hvidløg1 spsk finthakket

Ca. 32 stykker)
TID: 30 min.

Dip:
3 spsk fiskesauce
1½ dl vand
2 spsk risvineddike
1 spsk sukker
1 spsk limesaft
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk finthakket rød chili

Frikadeller:
2 spsk persille
2 spsk dijonsennep
1 tsk worchestershire-sauce
1 tsk tabasco
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
400 g krabbekød
2 dl hvedemel
4 finthakkede forårsløg
1 stort æg
6 spsk olie

Tilbehør:
2 lime, skåret i både

Kog fiskesauce, vand, eddike og sukker i en lille gryde. Skru ned for varmen og tilsæt limesaft. Bring saucen i kog igen og kog den i 2 min. Afkøl og rør hvidløg og chili i.
Bland persille, dijonsennep, worchestershire-sauce, tabas­co, salt og hvidløgspulver i en skål. Bland krabbekødet med ca. halvdelen af hvedemelet samt forårsløgene og ægget. Hvis farsen er for løs, så tilsæt gradvist mere mel, indtil den har en god, sammenhængende konsistens. Form farsen til små frikadeller.
Opvarm olien og steg frikadellerne ca. 4 min. på hver side. Sæt evt. de færdigstegte frikadeller i en forvarmet ovn for at holde dem varme.
Servér krabbefrikadellerne med limebåde og dip.