Kammuslinger med hindbær
Mad

Kammuslinger med hindbær

18. juli 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.

En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.

Kammuslinger med hindbær
Tid: 15 min.

Ingredienser

Hindbærdressing 8 store kammuslinger,
evt. fra frost
2 spsk sesamolie
½ dl sesamfrø
Salt, peber
200 g blandet salat
1 pære
Smør 1 skalotteløg
1½ spsk limesaft
2 spsk flydende honning
1 spsk hindbær-/æbleeddike
3 spsk rapsolie
200 g hindbær

Fremgangsmåde

Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle. Pensl dem med sesamolie og vend dem i sesamfrø, salt og peber.

Steg kammuslingerne på panden i ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte.

Skyl salaten og lad den dryppe af. Pil skalotteløget og hak det fint.

Pres limesaften i en skål og tilsæt honning og hindbær/æbleeddike.

Dryp rapsolien i lidt ad gangen og rør dressingen sammen. Tilsæt 10 hindbær og rør dem ud i dressingen.

Skyl pæren, fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver, der steges i lidt smør på panden i et par min. på hver side.

Bland salaten med dressing og server til de lune kammuslinger med skiver af grillet pære og resten af de friske hindbær.

Her får du 5 lækre fiskeretter med tuntartar, laks, kammuslinger, Victoria Bars og sprødstegte rejer - velbekomme!

Cremet tuntatar Kammuslinger
med hindbær Lakseroser
med røgcreme Victoria Bars
med fennikelsalat Sprødstegte rejer
med avocadosalsa

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Beige skål m. fugl
- PIP collection
DKK 149,00 Lyseblåt krus med fugle
- PIP collection
DKK 69,00 Pink låg til tekop
- PIP collection
DKK 39,00

Læs også