Forretter

Aspargessalat med stenbiderrogn og ferskrøget laks

Tid: 30 min.1 bdt grønne asparges1 bdt hvide aspargesCa. 250 g stenbiderrogn4 skiver ferskrøget laksPurløg til pyntVinaigrette:4 spsk olivenolie1 spsk

Tid: 30 min.

1 bdt grønne asparges
1 bdt hvide asparges
Ca. 250 g stenbiderrogn
4 skiver ferskrøget laks
Purløg til pynt

Vinaigrette:
4 spsk olivenolie
1 spsk god hvidvinseddike
1 finthakket lille løg
1 spsk kapers
1 bdt persille
2-3 modne tomater
1 hårdkogt æggehvide
Salt og peber

Kog eller damp de istandgjorte asparges, til de lige har smidt råheden, men stadig har markant bid. Hold dem lune under et viskestykke.
Lun olivenolien til vinaigretten uden at nå stegetemperatur og tilsæt i rækkefølge hvidvinseddike, løg, kapers, friskhakket persille og tomat-concassé (det fintsnittede, flåede tomatkød). Rør hakket, hårdkogt æggehvide i til sidst og smag til med salt og peber.
Anret de lune asparges med den lune dressing og top med rogn og en fin lakseroset som på billedet. Pynt med lidt klippet purløg. Eller anret efter din egen personlighed på tallerkenen. Der er tusind måder at gøre det på, og ingen af dem er forkerte, hvis der er lidt kærlighed med i spillet.

Til hovedretten skal vi have fat i pighvarren, og for en gangs skyld skal vi se gennem fingre med, at du kommer hjem fra fiskehandleren med kun fileterne. Naturligvis vil vi anbefale, at du får benene med (eller endda morer dig med den gode sport, det er at filetere sin fisk selv for derefter at koge fond på benene), men denne ret er fond-løs, om end absolut ikke, som vi skal se, sauce-fri.