Du kan servere suppen med ramsløg i et krus i stedet for en dyb tallerken

Forretter

Agurkesuppe med ramsløg

Ramsløg er både sundt og smager dejligt. Få opskriften på en suppe med ramsløg her

Ramsløg er Nordens svar på middelhavslandenes hvidløg. Det er supersundt med for eksempel cirka 10 gange mere C-vitamin end citron.

Kroppen har ikke kun brug for C-vitamin. På SØNDAGs hjemmeside kan du finde ud af, hvad de forskellige typer vitamier er godt for, og hvor i din kost du kan finde dem.

Hvis du plukker på egen hånd, skal du være opmærksom på IKKE at forveksle ramsløg med liljekonval - bladene ligner hinanden rigtig meget, men konvallen er uhyre giftig.

Ramsløg dufter dog så stærkt af hvidløg, at det burde være svært at tage fejl!

Ramsløg kan opbevares i en lufttæt pose på køl i op til en uge efter plukning.

Forret: Agurkesuppe med ramsløg (Tid: 15 min.)


Ingredienser til agurkesuppe med ramsløg

2 agurker
½ spsk salt
10 blade fra ramsløg
5 dl hønsebouillon, kold
5 dl yoghurt naturel 1,5%
2 spsk olivenolie
½ spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg
Salt, peber
50 g valnødder
Ramsløgsblomster
Groft brød

Flere opskrifter

Får du gæster?

Find skønne menuer HER
Sund mad

Find lækre og sunde opskrifter HER
Sød tand?

Find lækre desserter HER


Fremgangsmåde til agurkesuppe med ramsløg

Skræl agurkerne, halvér dem på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i tynde skiver, drys med salt og lad dem trække i 15 min.

Skyl ramsløgsbladene og hak dem groft.

Tryk agurkerne fri for væde og kom dem i en blender med kold hønsebouillon, yoghurt, olivenolie, eddike, ramsløgsblade og presset hvidløg. Blend til en ensartet suppe, smag til med salt og peber og stil suppen koldt.

Inden servering piskes suppen lidt op og pyntes med hakkede valnødder og ramsløgsblomster.

Server eventuelt med groft brød.



Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.