Julens bedste vaniljekranse
Desserter

Vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse. Her får du opskriften på de lækre og sprøde vaniljekranse - lige præcis sådan som vaniljekranse skal smage

Vaniljekranse er en af den slags småkager, man ikke må springe over i julen. Og vaniljekranse står altid på listen, når familien bager småkager til jul.

Vaniljekranse bliver rigtig fine, når du kører dem igennem en kødhakker eller en sprøjtepose med stjernetyl, men har du ingen af delene, kan du også sagtens trille dejen til runde pølser og forme vaniljekranse af dem. Så bliver dine vaniljekranse bare lidt mere rustikke at se på, og måske ligner de faktisk endnu mere de vaniljekranse, farmor lavede.

Julens bedste vaniljekranse

Ca. 100 sprøde vaniljekranse
Tid: 45 min. + køletid + bagning

Det skal du bruge, når du skal bage vaniljekranse
100 g mandler
250 g mel
185 g blødt smør
125 g sukker
1 lille æg
Kornene fra 1 vaniljestang
½ tsk hjortetakssalt

Vaniljekranse er måske svært for de allermindste at være med til at bage. Til gengæld vil de elske at få lov til at trille de små pebernødder. Her får du en skøn opskrift på sprøde pebernødder

Sådan laver du vaniljekranse

Smut mandlerne og hak dem fint.

Rør alle ingredienserne til dine vaniljekranse sammen, gerne på maskine og stil dejen på køl.

Kom dejen til vaniljekranse i en kødhakkemaskine eller en sprøjtepose med stjerneformet åbning og udskær dem i længder af 8-10 cm.

Form små vaniljekranse og sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 8 minutter ved 225 grader.

Lad dine vaniljekranse køle af og gem dem i tætsluttende kagedåser. De vaniljekranse, der er blevet lidt for brune, kan du bruge til smagsprøv.

Få opskrifterne på julens bedste småkager:

De bedste julesmåkager - få opskrifterne her!