Vandbakkelser med jordbær, chokoladesauce og is
Desserter

Vandbakkelser med jordbær, chokoladesauce og is

Sommertid er istid. Køb isen færdiglavet og koncentrér dig om at tilberede de lækre vandbakkelser og tilbehøret. Her får du opskriften på vandbakkelser med jordbær, chokoladesauce og is

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl vand
75 g smør
100 g hvedemel
3 æg
2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
500 g jordbær
1 l vaniljeis

Opskrift - sådan laver du vandbakkelser med jordbær, chokoladesauce og is

 
1. Varm ovnen op til 200°.
 
2. Bring vand og smør i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt, til dejen slipper gryden. Den skal varmes godt igennem og være blank. Lad massen køle lidt af og rør så æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at du rører godt mellem hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir – brug to skeer. Bag vandbakkelserne i 30-35 min. 
 
3. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen de første 20 min. – så falder vandbakkelserne sammen. Når de ser bagte ud, tager du en enkelt ud og lægger den på en bagerist. Holder den formen, er de færdige; begynder den at falde sammen, skal de have lidt mere.
Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt finthakket chokolade og rør, til det er helt smeltet. Skær jordbærrene i skiver. Flæk vandbakkelserne. Fyld dem med skiver af bær og en kugle is. Læg låget på og hæld chokoladesauce over. Nyd straks.