Trofler med kaffe
Mad

Trøfler med kaffe

31. december 2016
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Kaffe og kakao giver en skøn smag til disse fløjlsbløde trøfler. Hvorfor ikke forsøde januars truende hverdage med et par stykker af de her i madpakken?

Kaffe og kakao er et perfekt match, og her mødes de to sager i en flok fløjlsbløde trøfler, som du både kan servere til kaffen og pakke med i madpakken, når hverdagen rammer. Opskriften her giver ca. 16 trøfler, og de er hurtige at lave - blot skal du huske, at de skal stå i køleskabet natten over. Opbevar dem også på køl, når de er færdige.

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade

¾ dl piskefløde

2 tsk. frysetørret kaffe

12 g smør

½ spsk. flydende honning

1 spsk. kakaopulver

½ spsk. frysetørret kaffe

Kaffe til dessert? Prøv denne skønne parfait.

Sådan gør du:

Hak chokoladen fint.

Kog piskefløden op med frysetørret kaffe. Tag gryden fra varmen og smelt chokoladen i fløden. Tilsæt smør og honning og rør til smørret smelter.

Hæld trøffelmassen i en flad beholder, foret med husholdningsfilm. Sæt låg på og sæt den i køleskabet natten over.

Skær trøffelmassen i tern og vend dem i en blanding af sigtet kakao og frysetørret kaffe.

Læs også