Desserter

Stjernebrød med nutella og peanuts

Det saftige og søde stjernebrød med nutella og peanuts er både dekorativt og velsmagende. Få opskriften her.

Tilberedelsestid: 45 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE:

60 g smør
2 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
425-450 g hvedemel
1 æg til pensling

NUTELLAFYLD:

100 g Nutella
75 g saltede peanuts

TIL SERVERING:

FLORMELIS

SÅDAN GØR DU:

  1. Smelt smørret. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk.
  2. Køl blandingen af, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune blanding, og rør rundt, til den er opløst.
  3. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og salt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Prøv også de lækreste brydeboller med kokos og citron

NUTELLAFYLD:

  1. Vej 100 g Nutella af i en skål.
  2. Hak peanuts fint.
  3. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker.
  4. Form dejstykkerne til runde boller, og rul dem ud med en kagerulle til 4 flade dejcirkler, Ø ca. 23 cm.
  5. Læg 1 af dejcirklerne på en bageplade med bagepapir, og smør den med Nutella i et tyndt og jævnt lag.
  6. Drys med ⅓ af de hakkede peanuts. Læg en ny dejcirkel ovenpå, smør igen med Nutella, og drys med peanuts. 
  7. Fortsæt på samme måde med næste dejcirkel, og slut af med en dejcirkel på toppen.
  8. Skær dejen til, så kagen bliver helt rund – læg evt. en stor tallerken eller bunden af en springform ovenpå, og brug den som skabelon.
  9. Placér et glas (Ø ca. 7 cm) med bunden opad præcis på midten af kagen. Skær med en skarp kniv 4 snit fra glasset og ud til kanten – 2 vandrette og 2 lodrette – så dejen bliver inddelt i 4 lige store felter.
  10. Del hvert felt i 4 snitter med kniven, så der nu er 16 snitter i alt hele vejen rundt.
  11. Løft 2 snitter ad gangen, og vrid dem 1½ gang væk fra hinanden (i modsat retning). Pres enderne på de 2 snitter sammen, så dejen hæfter godt sammen i spidsen. 
  12. Fortsæt på samme måde med resten af snitterne, så stjernen får i alt 8 takker.
  13. Lad stjernen hvile tildækket på pladen i 30-45 minutter.
  14. Tænd ovnen på 190°.
  15. Pensl stjernen med sammenpisket æg, og bag den i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.
  16. Afkøl på en rist, og sigt lidt flormelis over inden servering.

Find opskriften på hjemmelavet chokoladeroulade her

Læs mere om: