ferskenkage
Desserter

Saftig ferskenkage

Hvem ville ikke sætte tænder i en hjemmelavet ferskenkage? Den er både smuk, og så smager den fantastisk. Nyd den evt. med en skefuld cremefraiche til. Her får du opskriften.

Forberedelsestid: 10 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

9 æggehvider
240 g flormelis
360 g mandler
225 g hvedemel
150 g smør
Skal og saft fra 1 usprøjtet appelsin
6 ferskner
100 g sukker

PYNT

75 g kokosflager
50 g pistacienødder
 

Opskrift - sådan laver du ferskenkage

 
1. Varm ovnen op til 180°. 
 
2. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt flormelis og pisk det helt stift. 
 
3. Blend mandlerne fint og vend dem i æggehvidemassen sammen med hvedemelet. Smelt smørret, riv appelsinskallen fint og pres saften af appelsinen. Rør skal, saft og smør sammen og vend det forsigtigt i dejen. Fordel den i en bradepande på 50 x 40 cm. Del fersknerne, fjern kernen og fordel de halve frugter på kagen med skærefladen opad. Drys med 100 g sukker og bag i 60 min. Tag kagen ud af ovnen, drys kokosflager på og bag kagen videre i 5 min. Hak pistacienødderne og drys dem over den færdige kage. Servér den gerne lun.  
 
 

 

Læs mere om: