risengrød med hvid chokolade og syltede blommer
Mad

Risengrød med hvid chokolade og syltede blommer

5. december 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Risengrød i en luksuriøs udgave med hvid chokolade og syltede blommer - en seriøs opgradering af den vanlige risalamande som julefrokostens søde afslutning.

Risengrød der er blevet ekstra lækker med hvid chokolade og syltede blommer fungerer som julefrokostens søde punktum - og vi lover, at ingen vil savne den vanlige risalamande. Opskriften rækker til seks personer og tager en times tid at lave.

Du skal bruge:

1½ liter økologisk sødmælk

2 dl grødris

1 tsk. salt

150 g hvid chokolade

150 g hasselnøddekerner

2 1/2 dl piskefløde

3 spsk. flormelis

SYLTEDE BLOMMER

6 store blommer

100 g farin

2 dl portvin

2 kardemommefrø

Mangler du opskriften på den klassiske risengrød? Den får du her!

Sådan gør du:

Kog mælken op, skyl risene og kom dem i den kogende mælk. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene koge i 45-50 minutter under jævnlig omrøring.

Hak chokoladen fint.

Tag grøden fra varmen og tilsæt salt og hvid chokolade. Afkøl helt.

Varm en pande op og tørrist hasselnødderne. Kom de varme nødder i et rent viskestykke og gnid nødderne rundt, så skallerne slipper. Hak nødderne groft.

Pisk fløden til flødeskum med flormelis. Vend forsigtigt flødeskum og nødder (gem lidt til pynt) i grøden.

Halver blommerne og fjern stenen. Kog en lage af farin, portvin og kardemommefrø. Tilsæt de halve blommer og lad dem kog med i lagen i 8 minutter. Lad dem køle helt af.

Anret risengrøden med nødder, en syltet blomme og lidt af syltelagen.

Læs også