Desserter

Pærecrumble med kanel og valnødder

Kanel giver denne lækre pærecrumble et twist af jul

Ingredienser til pærecrumble med kanel og valnødder

4 pærer

En crumble kan laves med den frugt du lige har ved hånden. Har du ingen pærer, så prøv med æbler, blommer eller nektariner

Kanelcrumble:

75 g smør

75 g sukker

65 g hvedemel

2 tsk kanel

50 g valnødder

4 ovnfaste portionsskåle eller småtærteforme

Vaniljefløde:

2 dl piskefløde

Korn af ½ vaniljestang

Sådan laver du crumble med kanel og pærer

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær pærerne i mundrette terninger og fordel dem i 4 ovnfaste portionsskåle.

Bland smør, sukker, mel, kanel og finthakkede valnødder i en skål og smuldr det sammen med fingrene. Det behøver ikke være helt samlet.

LÆS OGSÅ: Opskrift på æble-brombær crumble 

Fordel crumblen over pærerne i skålene i et jævnt lag og bag desserterne i ovnen i ca. 20 min., til crumblen er let gylden.

Pisk fløde og vaniljekorn til let skum med en elpisker.

Server pærecrumblen lun med en stor skefuld kold vaniljefløde til.

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

 

 

Læs mere om: