Citronfromage smager fantastisk - server citronfromage i fine små portionsglas, og dine gæster vil helt sikkert blive begejstrede. Velbekomme!

Desserter

Opskrift på citronfromage - få Camilla Plums opskrift på citronfromage

Server denne klassiske og lækre citronfromage for dine gæster. Her får du Camilla Plums fantastiske opskrift på den klassiske citronfromage

Citronfromage er en klassisk dessert, der stadig den dag i dag bliver serveret til glæde for festens gæster. Da det er en meget let og kold dessert passer citronfromage perfekt til en sommerdag.

Som navnet siger, så er citronfromage en dessert, der har citronsaft som sin vigtige smagsingrediens.

Her får du Camilla Plums opskrift på citronfromage - en virkelig lækker og velsmagende dessert.

Ingredienser til citronfromage

3 æg
100 g sukker
3 citroner
3 blade husblas
2 dl piskefløde

LÆS MERE: Vil du se flere opskrifter fra Camilla Plum? Så prøv også hendes version af en lækker rabarberkompot, den er god til både salte retter og i desserter, se opskriften her

Sådan laver du citronfromage

Del æggene og pisk æggeblommer og sukker til en helt skummende og lys æggesnaps, det er klart nemmest med en elpisker eller røremaskine, ellers holder man op, før sukkeret er helt opløst, og det skal det altså være til citronfromage

Riv det gule af citronerne fint, dvs. på den fine side af rivejernet, og kom skallen i æggeblommerne. Pres saften af citronerne så din citronfromage får den syrlige smag.

Læg husblassen i et stort glas koldt vand i 5 min., eller til de stive, skøre blade er forvandlet til helt slaskede vandmands-agtige gopler. Hæld vandet fra.

Kom husblassen i en lille gryde med det vand, der hænger ved, og rør, til det er smeltet. Det tager kun et øjeblik. Tag gryden fra varmen.

LÆS MERE: Er citronfromage ikke nok? Prøv denne herlige opskrift på jordbær med et twist!

Rør citronsaften i husblassen. Hæld så husblassen i blommerne, mens der piskes. Man skal være helt sikker på, at husblassen er fuldstændigt fordelt i æggeblommerne, ellers kommer der seje striber i din citronfromage.

Pisk æggehviderne så stive, at man kan vende bunden i vejret på skålen - uden at de falder ud. Pisk fløden til blødt flødeskum. Man kan bruge den samme skål til at piske begge ting i, men pisk æggehviderne først, og så fløden. Hvis man gør det omvendte, vil æggehviderne ikke blive stive og så bliver det er slatten citronfromage. Der skal bare en lille dråbe fedt f.eks. fra en æggeblomme til, så vil de ikke danne de fine hinder, der kan holde luften inde i hviderne.

Vend først flødeskum, så hvider i blommerne. Det skal man gøre lidt forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud. Hæld din citronfromage i portionsglas eller små skåle og stil dem i køleskabet, til din citronfromage er stivnet.

Der er friske æg i, så din citronfromage skal spises, samme dag den er lavet, og opbevares i køleskabet hele tiden.

Server din citronformage, dine gæster vil være ivrige efter at sætte tænderne i den!

LÆS MERE: Kærnemælkskoldskål på en varm dag er noget af det bedste, prøv SØNDAGs bedste koldskålsopskrift

Du kan købe Camilla Plums bøger HER >>

Artiklen indeholder affiliate links.

Læs mere om: