Nøddeknas. Nøder der er karameliseret
Mad

Nøddeknas

28. oktober 2015
af Irene Ingelstam
Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig
Nøddefans vil elske den her opskrift på nøddeknas, der er som skabt til en kop eftermiddagste.

Lækker nøddeknas

1 portion

Tid: 40 min.

DU SKAL BRUGE

1½ dl strøsukker

3 spsk vand

2 spsk sesamfrø

1 dl solsikkefrø og/eller græskarkerner

3 dl hasselnødder, valnødder og/eller mandler

Er du vild med nøddeknas, så prøv også vores opskrift på nødde og nougatflorentiner

SÅDAN GØR DU

1. Mål sukker og vand op i kasse-rollen. Varm op under omrøring, så alt sukker smelter. Tag skeen op og lad lagen koge, til den er tyktflydende og 135 grader varm – tjek med et termometer.

2. Tilsæt frø, nødder og mandler og rør konstant, så alt bliver dækket af karamelmassen. Efter kort tid krystalliserer sukkeret. Fortsæt med at koge det på middelvarme under omrøring, til sukkeret begynder at få en gyldenbrun farve.

3. Hæld den karamelliserede blanding ud på let olieret bagepapir. Lad den køle af og bræk den efterfølgende i mindre stykker.

Man kan aldrig få for mange lækkerier i julen. Derfor har vi samlet nogle af de bedste opskrifter til dig i galleriet nedenfor.

Læs også