Mandelsnitter med hvid glasur
Brød og bagværk

Mandelsnitter med hvid glasur

26. oktober 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Snitterne her er smarte, fordi du kan lave dejen op til to dage, før, du skal bage. Opbevar dejen på køl.

TID: 25 minutter.

HVILETID: Mindst 1 time. BAGETID I ALT: 24 minutter

Opskriften giver 40 stk.

DU SKAL BRUGE

125 g blødt smør

210 g sukker

1 æg

1½ tsk bagepulver

½ tsk mandelessens

25 g mandelmel

200 g hvedemel

Mælk til pensling

50 g mandelsplitter

HVID GLASUR

50 g flormelis

1-2 spsk vand

SÅDAN GØR DU

1. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æg, bagepulver og mandelessens og pisk til alt er godt blandet. Rør mandelmel og hvedemel i med en ske, til dejen er samlet.

2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, læg den i køleskabet og lad den hvilke i mindst 1 time.

3. Tænd ovnen på 170 grader og lad den forvarme. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.

4. Del dejen i 4 lige store portioner og form hvert stykke til en 30 cm lang rulle. Læg 2 ruller på hver bageplade med god afstand imellem og tryk dem lidt flade med hånden.

5. Pensl med mælk og drys mandelsplitter over. Bag 1 bageplade ad gangen i ca. 12 minutter, til stængerne er let gyldne. Skær stængerne i stykker, lige så snart du har fjernet dem fra ovnen. Lad dem køle af på en rist.

6. Rør flormelis og vand godt sammen og dryp glasuren på de afkølede snitter.

Læs også