Macarons med hindbærtrøffel
Desserter

Macarons med hindbærtrøffel

7. marts 2012Opdateret 5. april
af Gitte Heidi Rasmussen
Lav lækre og fine macarons fra bunden. Her får du opskriften på macarons med hindbærtrøffel

Macarons

  • 100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler
  • 200 g flormelis
  • 3 æggehvider, tempererede
  • 50 g sukker
  • 1-2 tsk hindbærsirup eller et par dråber rød konditorfarve

Hindbærtrøffel

  • ½ dl piskefløde
  • 100 g hvid chokolade
  • ½ dl mosede hindbær

Fremgangsmåde

  1. Tilbered først trøflen: Bring fløden i kog og smelt finthakket chokolade heri.
  2. Tilsæt hindbær, rør godt og sæt cremen i køleskab, til den er helt kold, gerne natten over.
  3. Bland mandelmel og flormelis. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv.
  4. Vend mandelsukkeret i og slå lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Farv massen med hindbærsirup, kom den i en sprøjtepose og lav små runde kager på bagepapir på en bageplade.
  5. Lad dem tørre mindst 20 min., inden de bages ca. 15 min. ved 150 grader (140 grader varmluft).
  6. Lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret. Par dem størrelsesmæssigt, mens du lægger dem til afkøling på bagerist.
  7. Pisk cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne og læg de andre ovenpå. Opbevar i en lukket beholder på køl. Drys evt. kagerne med knuste frysetørrede hindbær, der fås i specialbutikker.

OBS:

Til Macarons skal du bruge æggehvider, gerne fra æg, der er mindst 1 uge over pakkedato. Med fordel kan du bruge pasteuriserede æggehvider. Lad dem stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Brug mandelmel eller findel smuttede mandler med flormelis i en foodprocessor.

Se flere opskrifter på macarons her.

Læs også