Lagkage med hindbærskum og chokolade
Desserter

Lagkage med hindbærskum og chokolade

Vi elsker en god, hjemmelavet lagkage, og denne med et sommerligt tvist af hindbær er ingen undtagelse. Den lækre chokoladeglasur passer desuden perfekt til de syrlige hindbær.

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 6 min
Tid i alt: 41 min
Antal personer: 10-12

Ingredienser:

4 æg

170 g sukker

3 spsk. vand

½ tsk. hjortetaksalt

65 g hvedemel

95 g kartoffelmel

Hindbærskum:

400 g frosne hindbær

50 g flormelis

½ l fløde

Glasur:

500 g flormelis

8 spsk. kakao

½-¾ dl friskbrygget kaffe

LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffel-lagkage

Desuden:

1½ dl solbærsaft

75 g chokolade,
lys eller mørk

Kender du en, der elsker SØNDAG? Giv hende et abonnement på SØNDAG i julegave - fra 150 kr. >

Pynt:

125 g frisk hindbær

 

LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder

Sådan laver du lagkagen: 

Varm ovnen op til 225°.

Pisk æggene godt. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre, til massen er skummende og let. Tilsæt vand. Sigt hjortetaksalt og de to slags mel sammen og vend det i dejen. Fordel dejen i 4 portioner på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 6 min.

Rør de optøede hindbær sammen med flormelis. Pisk fløden stiv og vend den i hindbærmassen.

Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kaffe.

Hak chokoladen groft.

Læg en lagkagebund på et fad, dryp bunden med ⅓ af solbærsaften, fordel ⅓ af hindbærskummet ovenpå, drys ⅓ af chokoladen over. Læg endnu en bund over og gentag 2 gange.

Læg den sidste bund på og fordel glasuren på kagen, pynt med hindbær og servér.

Læs mere om: