Lagkage med hindbærskum og chokolade
Mad

Lagkage med hindbærskum og chokolade

30. april 2018
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Vi elsker en god, hjemmelavet lagkage, og denne med et sommerligt tvist af hindbær er ingen undtagelse. Den lækre chokoladeglasur passer desuden perfekt til de syrlige hindbær.
6 min10 personer
Tid i alt 41 min

Ingredienser:

4 æg

170 g sukker

3 spsk. vand

½ tsk. hjortetaksalt

65 g hvedemel

95 g kartoffelmel

Hindbærskum:

400 g frosne hindbær

50 g flormelis

½ l fløde

Glasur:

500 g flormelis

8 spsk. kakao

½-¾ dl friskbrygget kaffe

LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffel-lagkage

Desuden:

1½ dl solbærsaft

75 g chokolade,
lys eller mørk

Pynt:

125 g frisk hindbær

LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder

Sådan laver du lagkagen:

Varm ovnen op til 225°.

Pisk æggene godt. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre, til massen er skummende og let. Tilsæt vand. Sigt hjortetaksalt og de to slags mel sammen og vend det i dejen. Fordel dejen i 4 portioner på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 6 min.

Rør de optøede hindbær sammen med flormelis. Pisk fløden stiv og vend den i hindbærmassen.

Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kaffe.

Hak chokoladen groft.

Læg en lagkagebund på et fad, dryp bunden med ⅓ af solbærsaften, fordel ⅓ af hindbærskummet ovenpå, drys ⅓ af chokoladen over. Læg endnu en bund over og gentag 2 gange.

Læg den sidste bund på og fordel glasuren på kagen, pynt med hindbær og servér.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også