Klejner
Desserter

Klejner

Opskrift: Findes der noget bedre ved juletid end klejner? Svaret er nej - så bag endelig løs

Traditionelle klejner (ca. 60-80 stk.)

Ingredienser
2 æg
125 g sukker
Revet skal fra 1 øko- eller ubehandlet citron
150 g smør eller margarine
½ kg hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk kardemomme
1-2 spsk piskefløde
Palmin til kogning

LÆS MERE: SØNDAG har samlet julens bedste hjemmebag, find alle opskrifterne her

Fremgangsmåde
Æg og sukker piskes luftigt. Tilsæt reven citronskal.

Rør det blødgjorte smør i og rør dejen sej.

Bland mel, hjortetaksalt og kardemomme.

Ælt melblandingen og fløde i dejen og lad den hvile 1 time i køleskabet.

Rul dejen tyndt ud og skær den ud med en klejnespore, 2 cm brede og ca. 7 cm lange strimler.

Vrid den ene ende igennem snittet i midten.

Kog klejnerne lysebrune i varm palmin og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

LÆS MERE: Har du Palmin i overskud? Så inviter vennerne over på en omgang fondue, få inspiration her

Læs mere om: