Karamelkage
Brød og bagværk

Karamelkage

17. oktober 2013
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Få opskriften på en blød og sød karamelkage med flødeosteglasur og en Guldkaramel på toppen

TID: 1 TIME

Karamelkage
150 g smør
150 g farin
150 g lys eller mørk sirup
2 æg
300 g mel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
2½ dl yoghurt

Topping
200 g flødeost
50 g blødt smør
75 g sirup
Toms guldkarameller, Riesen eller andre karameller med chokoladeovertræk

Karamel gør sig godt i kager. Her får du opskriften på æbletærte med karamel

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør, farin og sirup sammen. Rør æggene i. Bland mel, vanilje og bagepulver, og sigt det i dejen, skiftevis med, at yoghurten røres i. Rør dejen hurtigt sammen, og hæld den i en springform, diam. 28 cm, eller en bradepande, 20 x 30 cm. Bag karamelkagen i ca. 35 min. Afkøl på en rist.

Rør flødeost, smør og sirup sammen og sprøjt cremen ud på den afkølede kage med sprøjtepose med tylle og pynt karamelkagen med karameller.

Forkæl den søde tand med hjemmelavede karameller. Få opskriften her

Læs også