jordbærcheesecake
Desserter

Jordbærcheesecake i glas

Det ser pænt ud når du potionsanretter desserten i glas. Og denne cheesecake smager helt fantastisk og passer perfekt som punktum efter en god middag med dine gæster. Her får du opskriften på jordbærcheesecake i glas

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 6

CRUMBLE

50 g smeltet smør
25 g hakket hvid chokolade
75 g knuste kammerjunkere
½ stang vanilje
100 g hakkede mandler, nødder og/eller pistaciekerner

SIRUP

200 g jordbær
50 g sukker

KOLDSKÅLSCREME

250 g mascarpone eller anden flødeost
½ dl citronsaft
Revet skal af ½ usprøjtet citron
½ stang vanilje
100 g flormelis
200 g græsk yoghurt 10 %

DESUDEN

300 g jordbær

Opskrift - sådan laver du jordbærcheesecake i glas

 
1. Knus kammerjunkerne og hak chokolade, mandler og nødder. Vend det hele i smeltet smør og sæt blandingen til afkøling.
 
2. Bring de 200 g jordbær og sukkeret langsomt i kog og lad det simre, til bærrene er møre. Si siruppen.
 
3. Pisk mascarpone, citronsaft og -skal, vaniljekorn og flormelis til en tyk og luftig creme. Vend yoghurten i, smag til og sæt det på køl.
 
4. Skyl og nip de 300 g jordbær og skær dem i mindre stykker.
 
5. Læg crumble, creme, sirup og bær lagvis i portionsglas og servér.
 
 
 
Læs mere om: