Desserter

Jordbær-millefeuille

Millefeuille betyder "tusind lag" og hentyder til de fine, tynde lag af smag og lækre sager. Her får du den i en lækker version med jordbær.

TID: 40 MIN. 

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser til Jordbær-millefeuille:

4 plader fillodej

50 g smør

Flormelis

25 g pistaciekerner

½ kg jordbær

½ dl flormelis

250 g mascarpone

2 dl piskefløde

2 spsk limoncello eller konc. lemonade

2 spsk hakkede mynteblade

PYNT: 

Pistaciekerner 

Mynte

LÆS OGSÅ: Cheesecake med jordbær

Fremgangsmåde:

Skær hver fillodejplade i 12 lige store firkanter.

Pensl pladerne med smeltet smør og drys med sigtet flormelis.

Læg fire små filloplader oven på hinanden og drys den øverste med finthakkede pistaciekerner. 

Bag de tynde kager sprøde og gyldne i ca. 8 min. ved 175 grader og afkøl på bagerist.

Skyl og nip bærrene, skær dem i skiver og drys med flormelis.

Pisk mascarpone, fløde, limoncello og mynteblade til en let og luftig creme.

Læg kagerne i lag med creme og bær, pynt med pistacienødder og mynte og server straks.

15 kager og desserter med sommerbær

Læs mere om: