Desserter

Jordbær-marengsis

En uimodståelig is til de lune sommeraftener

TID: 30 MIN. + INDFRYSNING: 4 TIMER

Opskriften er til 8 personer

Ingredienser:

2 æggehvider

150 g sukker

½ kg jordbær

½ dl konc. jordbærsaft

4 æggeblommer

½ dl sukker

½ l piskefløde

Evt. frysetørrede jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive, drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk til sej og luftig marengs.

Fordel halvdelen af marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir – ca. 15 stk.

Bag marengsene sprøde ved 125 grader i ca. 30 min. og sæt dem til afkøling på en bagerist.

Skyl og nip bærrene og skær dem i små stykker. Læg lidt til side til pynt.

Hæld jordbærsaften over bærrene og lad dem trække i 30 min.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.

Pisk fløden til skum.

Vend flødeskum og resten af den ubagte marengs i æggesnapsen til en luftig parfait.

Beklæd en sandkageform med bagepapir, og læg iscreme lagvis med knuste bagte marengs og marinerede bær.

Dæk overfladen evt. med bagepapir eller plastfilm og sæt isen i fryseren, til den er fast og skærbar. Den må ikke blive alt for hård.

Vend isen ud på et fad og pynt med ekstra bær skåret i mindre stykker og drys med frysetørrede jordbær.

Klik her og få SØNDAGs 6 opskrifter med jordbær

15 kager og desserter med sommerbær

Læs mere om: