Desserter

Hyldeblomstsyltede rabarber

Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.


Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.


Ingredienser

500 g rabarber

Syltelage:

½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)
2 dl hyldeblomstsaft (se opskrift forrige side)
1 dl vand
½ øko- eller ubehandlet citron i skiver

Desuden:

God vaniljeis
Hakkede mandler


Fremgangsmåde

Skær de rensede rabarber i tynde diagonale skiver.

Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Kog alle ingredienserne til syltelagen op og hæld den over rabarberskiver.

Lad rabarberne trække i lagen i et par timer og stil det i køleskabet, hvor de kan holde sig i et par dage.

TIP

Den overskydende sirup er rigtig god med iskoldt danskvand eller appelsinjuice - evt. med lidt Campari.


5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER


Hyldeblomstsaft Is med hylde-
blomst og citron
Løg- og hylde-
blomstkompot
Hyldeblomst-
marmelade
Hyldeblomst-
syltede rabarber





Læs mere om: