Hvid chokolade-daddeltærte uden mel
Desserter

Hvid chokolade-daddeltærte uden mel

5. marts 2013Opdateret 21 timer siden
af Julie Hey
Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen

Det skal du bruge

  • 200 g mørk chokolade
  • 120 g hvid chokolade
  • 120 g mandler
  • 80 g hasselnødder
  • 250 g tørrede dadler, udstenede
  • 25 g smør
  • 4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)
  • Lidt salt
  • 60 g sukker
  • 25 g hvid chokolade til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.
  3. Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.
  4. Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.
  5. Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
  6. Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.
  7. For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.
  8. Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også