Citronsorbet
Desserter

Citronsorbet

18. juni 2015
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
En iskold dessert serveret på smukkeste vis - i citronskaller

TID: 1 TIME

4 PERS.

Få SØNDAGs 6 iskolde fristelser lige her (link fjernet)

Ingredienser:

200 g sukker

2 dl vand

1½ dl citronsaft – ca. 2 citroner

1 æggehvide

Lidt revet skal af økocitron til pynt

Fremgangsmåde:

Varm sukker og vand op i en lille gryde, til sukkeret smelter. Afkøl sukkerlagen helt.

Halver citronerne og pres dem. Vær omhyggelig med skallerne, hvis du vil servere sorbeterne i dem.

Pisk æggehviden stiv.

Bland citronsaft og sukkerlage sammen og hæld det i en ismaskine sammen med æggehviden. Kør, til isen er frossen.

Fordel iscremen i de halverede citronskaller og resten i en fryseegnet beholder.

Frys dem, til de skal serveres – evt. pyntet med lidt revet citronskal.

Læs også