Desserter
Citronsorbet
18. juni 2015af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
En iskold dessert serveret på smukkeste vis - i citronskaller
TID: 1 TIME
4 PERS.
Få SØNDAGs 6 iskolde fristelser lige her (link fjernet)
Ingredienser:
200 g sukker
2 dl vand
1½ dl citronsaft – ca. 2 citroner
1 æggehvide
Lidt revet skal af økocitron til pynt
Fremgangsmåde:
Varm sukker og vand op i en lille gryde, til sukkeret smelter. Afkøl sukkerlagen helt.
Halver citronerne og pres dem. Vær omhyggelig med skallerne, hvis du vil servere sorbeterne i dem.
Pisk æggehviden stiv.
Bland citronsaft og sukkerlage sammen og hæld det i en ismaskine sammen med æggehviden. Kør, til isen er frossen.
Fordel iscremen i de halverede citronskaller og resten i en fryseegnet beholder.
Frys dem, til de skal serveres – evt. pyntet med lidt revet citronskal.