Chokoladetærte med marengs
Desserter

Chokoladetærte med marengs

16. januar 2014Opdateret 15. april
af Louise Dandanelle Ørsted
Man tager en rulle tærtedej... og trylle, trylle, trylle... så står du med den lækreste chokoladetærte med marengs! Få opskriften her

Det skal du bruge

  • 1 rulle tærtedej
  • 150 g chokolade
  • 50 g smør
  • 4 æg, delt i blomme og hvide
  • 75 g + 150 g sukker
  • 2 tsk maizena

Fremgangsmåde

  1. Yænd ovnen på 180 grader.
  2. Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform, diam. ca. 20 cm, eller stik den ud i fire dele og læg dejen i forme.
  3. Forbag tærtedejen i 12 min.
  4. Smelt chokoladen sammen med smør i en lille gryde.
  5. Pisk æggeblommer og 75 g sukker sammen og bland det i chokoladen.
  6. Rør maizena i og hæld blandingen i tærteformene.
  7. Pisk hvider og 150 g sukker sammen til marengs, fordel den over chokoladen, og bag din chokoladetærte i ca. 20 min.
  8. Er der marengs tilovers, så sæt det i toppe på en bageplade og bag dem i ca. 40 min. ved 150 grader.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også