Desserter

Chokolademoussekage med hindbær på mandelbund

En blød chokolademoussekage med syrligt-søde hindbær på en lækker mandelbund egner sig perfekt til gæster.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 8

Det skal du bruge til din chokolademoussekage:

Mandelbunde:

4½ æggehvider

200 g sukker

100 g mandler

100 g hasselnødder

 

Chokolademousse:

100 g mørk chokolade, 70 %

4 æggeblommer

40 g sukker

2½ dl piskefløde

2 æggehvider

2 spsk. sukker

 

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

 

Pynt:

125 g hindbær

2 spsk. frysetørret hindbær

 

Desuden:

En rund form med en

diameter på 24 cm

 

Varm ovnen op til 180°.

Lav bundene: Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk til hviderne igen er stive. Blend mandler og hasselnødder til mel og vend det i æggehviderne. Fordel massen i den smurte form. Bag bunden i 25-30 min. Lad den køle helt af. 

Lav moussen: Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker videre. Stil massen til side.

Pisk fløden til skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladeblandingen. Vend derefter forsigtigt resten af flødeskummet i. Pisk hviderne stive med sukker og vend dem i til sidst. Stil moussen på køl i 2 timer.

Fordel moussen på nøddebunden, pynt med hindbær og frysetørrede hindbær.

 

LÆS OGSÅ: Kan du li' chokolademoussekage, kan du nok også li' hvid chokolademousse. Prøv denne opskrift.

 

Læs mere om: