chokolademousse
Desserter

Chokolademousse med kirsebær

Kirsebær og chokolademousse er en perfekt kombination. Få opskriften på en skøn chokolademousse med kirsebær her

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

100 g mørk chokolade
25 g smør
1½ spsk flydende honning
1 stort æg
1½ dl piskefløde
1 knsp vaniljesukker
24 kirsebær
¾ dl kirsebærvin
Evt. hvid chokolade

Prøv også: Hvid chokolademousse med friske bær

 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse med kirsebær

 

1. Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over et vandbad.

2. Tilsæt smør og honning og rør blandingen glat. Lad den afkøle på køkkenbordet. 

3. Del ægget, rør æggeblommen i chokoladeblandingen og pisk æggehviden stiv i en skål. 

4. Pisk fløden til skum med vaniljesukker i en anden skål.

5. Vend fløde- og æggehvideskum i chokoladeblandingen. 

6. Beklæd 4 folieforme (100 ml) med film og fordel moussen i dem. 

7. Udsten alle kirsebærrene, kom et kirsebær i hver mousse og sæt dem på køl i et par timer.

8. Marinér resten af kirsebærrene i kirsebærvin i et par timer.

9. Server moussen med marinerede kirsebær og revet chokolade.