Desserter

Chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping

Chokoladekagen her smager, så englene synger. Og så er den ovenikøbet nem at lave og ser smuk ud, når den serveres. Her får du opskriften på chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping.

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 12

DET SKAL DU BRUGE

125 g smør
100 g mørk chokolade
250 g sukker
2 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk. salt
100 g hvedemel
25 g rent kakaopulver
2 spsk. instant kaffepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2 æg
100 g hvid chokolade

TOPPING

40 g blødt smør
150 g flormelis
100 g mascarpone
100 g mælkechokolade
1 potte rød skovsyre

ENDVIDERE

Bradepande, 30 x 40 cm

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffe og mælkechokoladetopping

 
1. Varm ovnen op til 160°. Smelt smør og chokolade over et vandbad. Tilsæt sukker, fløde, vaniljekorn og salt og rør massen godt sammen. Tilsæt hvedemel, kakao, kaffe og kardemomme. Rør godt. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Hak den hvide chokolade og vend den i dejen. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i 40 min. Afkøl og skær den i aflange stykker.
 
2. Pisk smør og flormelis sammen og vend mascarpone i. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Vend chokoladen i mascarponemassen. Fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne. Pynt med skovsyre.