Martin Tanggaard
Desserter

Chokoladekage i bradepande

En klassisk chokoladekage som smager himmelsk

TID: 1 TIME

Opskriften er til 15-20 stykker.

Ingredienser:

4 æg

400 g sukker

200 g smør

300 g hvedemel

7 spsk kakao

1 spsk bagepulver

Ca. 2 dl kogende vand

1 bradepande, 

ca. 20 x 30 cm

40 g mørk chokolade

GLASUR:

200 g flormelis

½ dl kaffe

Fremgangsmåde:

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk blommerne godt med sukkeret.

Smelt smørret og hæld det i en tynd stråle i æggesnapsen, mens der piskes. 

Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og vend i dejen. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen og rør godt.

Pisk hviderne helt stive  og vend dem forsigtigt i dejen. 

Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i en 170 grader forvarmet ovn i 30-40 min.

Afkøl kagen. 

Rør flormelis med kaffe til en tyk masse – det er vigtigt, at glasuren er tyk. 

Smør glasuren ud på kagen og pynt med revet chokolade.

 
Læs mere om: