25 opskrifter med chokolade

Desserter

Chokoladeis med chokoladesauce

En nem og lækker is - som du også sagtens kan lave uden en ismaskine

TID: CA. 40 min. + TID i ismaskine

Opskriften giver 4-6 portioner

Ingredienser:

4 Æggeblommer

1,5 dl sukker

2 dl sødmælk

3 dl piskefløde

1 vanillestang

100 g mørk chokolade

Chokoladesauce:

1 dl sukker

1 dl kakao

1 dl vand

Lidt salt

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker.

Hæld mælk og fløde i en gryde.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ned i gryden og læg også bælgen i. Varm det op og lad det koge med låg på i ca. 5 min.

Afkøl og fjern vaniljestangen, når det er helt koldt.

Bland mælkeblandingen og æggesnapsen.

Smelt chokoladen over vandbad og bland det i.

Hæld blandingen i en ismaskine og kør, til den størkner. Nogle gange er man nødt til at køre isen lidt ekstra og fryse den lidt mere, hvis den ikke får den rette konsistens.

Chokoladesauce:

Bland sukker og kakao i en gryde. Tilsæt vand og salt og bland det godt. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. under omrøring. 

Server saucen – enten varm eller kold – til isen. 

Saucen kan tilberedes i forvejen og opbevares i køleskab.

 
Læs mere om: