Desserter

Chokolade-opskrifter: 6 desserter og kager!

Chokolade-opskrifter til både dessert og kager: chokoladekage, hjemmelavet chokoladeis, cookies, cheesecake, marengs og alt hvad dit kagehjerte ellers kan begære...

Opskrifter med chokolade

Kager er godt - kager med chokolade er dobbelt så godt! Her får du seks fantastiske kager plus en is - naturligvis med chokolade.

Først en lille intro til at smelte chokoladen, samt en opskrift på hjemmelavet chokoladeis, som du kan servere til de skønne chokolade-desserter...

Sådan smelter du chokoladen

På komfur: Hak den groft og smelt den i vandbad (pas på dampen fra det kogende vand, der kan få massen til at gryne).

I mikroovn: Bryd den i mindre stykker, kom i en skål og sæt den i mikroovnen. Giv ½ min. ad gangen på lav effekt, rør i den med en ske, for at se hvor blød den er. Den kan godt se hård ud, selv om den faktisk er smeltet.

Opskrift på hjemmelavet chokoladeis

Til 4-5 portioner.

Opvarm 3 pasteuriserede æggeblommer, 1½ dl flormelis, 2 dl piskefløde, 2-3 spsk kakao under omrøring til cremeagtig konsistens - den må endelig ikke koge.

Rør 75 g finthakket mørk chokolade i den hede creme og lad den smelte. Afkøl helt - rør i den af og til.

Pisk 3 dl piskefløde til et blødt, ikke for stift skum og rør det med den afkølede chokoladecreme.

Hæld den i en beholder med tætsluttende låg og frys til næste dag. Tag den ud af fryseren ca. 15 min. inden servering.

Her får du 6 opskrifter på kager og desserter med chokolade


Brownie med chokosauce


Havrecookies med chokolade


Sprøde chokoladesnítter


Cheesecake med to slags chokolade


Sprød marengstærte

Drømme bidder
Læs mere om: