Desserter

Brombærtærte med marengs

Forkæl dine nærmeste med en skøn brombærtærte som ingen kan modstå

Brombær vokser vildt i Danmark, og du kan finde den i hvilken som helst skov. Find gummistøvler og en stor spand frem, og gå på jagt efter de modne bær til en brombærtærte.

Denne brombærtærte er med brombær i to lag. Først i brombærgelé, og så som pynt sammen med sød marengs.

En brombærtærte vil altid vække begejstring, når du serverer den for dine gæster.
 

Brombærtærte med marengs

1 brombærtærte

Det skal du bruge
½ stang vanilje
175 g hvedemel
50 g sukker
125 g smør
1 æggeblomme

Fyld:
2 blade husblas
250 g brombær, evt. frosne, hvis du ikke kan få friske
75 g rørsukker
150 g friske brombær

Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker

Er en brombærtærte med marengs lidt for trivielt? Her får du en ægte overraskelse med brombær

Sådan gør du
Findel vaniljestangen sammen med mel og sukker i en foodprocessor eller multihakker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme.

Lad dejen til din brombærtærte hvile i 30 min. i køleskabet og rul den ud, så den passer til din tærteform. Læg dejen i formen, fór den indvendigt med bagepapir og fyld op med tærteærter eller tørrede bønner, så siderne ikke glider ned under bagningen. Bag bunden i 15 min. nederst i ovnen ved 200 grader.

Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring brombær og sukker langsomt i kog og lad det simre et par min. Smelt husblassen i den varme bærblanding og hæld blandingen i den forbagte tærtebund med friske bær henover.

Pisk æggehviderne stive, drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. Fordel marengs i små toppe på din brombærtærte og bag den 15 min. ved 140 grader.

Afkøl den færdigbagte brombærtærte og server den gerne med bærsauce.

Selvom en brombærtærte altid vil gøre lykke, kan en lun æblecrumble også gøre dig populær. Få opskriften her

Er du helt vild med chokolade? Klik dig igennem det inspirerende galleri med 25 fantastiske opskrifter med chokolade:

25 opskrifter med chokolade