Desserter

Blommekage med marcipan og appelsincreme

Servér en kugle is eller den søde appelsincreme til denne smagfulde kage

TID: CA. 1 TIME.

Ingredienser:

BUND:

120 g smør

120 g hvedemel

80 g sukker

½ vaniljestang

1 dl havregryn 

LÆS OGSÅ: Sæson for blommer

FYLD:

2 æg

1¾ dl creme fraiche 18%

50 g sukker

75 g marcipan, skåret i små terninger

8 blommer

50 g hasselnøddeflager

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

APPELSINCREME: 

250 g mascarpone

1 spsk flormelis

1 økoappelsin

LÆS OGSÅ: Lækker og nem æble-blomme-marmelade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Saml blødt smør med mel, sukker, vaniljekorn og havregryn. Brug fingrene, det er det nemmeste til denne type dej. 

Tryk dejen ud i en smurt tærteform, diam. 24 cm, med løs bund. 

Pisk ingredienserne (undtagen blommer og nødder) til fyldet sammen med en gaffel og fordel det i den ubagte bund. Sæt den på køl, mens du ordner frugten. 

Flæk blommerne og tag stenene ud. Skær dem i både og fordel dem med skærefladen opad i tærten. Bag den i 20 min., drys med hasselnøddeflager og bag videre i 20-30 min.

Rør mascarpone med flormelis og fintrevet appelsinskal og server til kagen.

15 kager og desserter med sommerbær

Læs mere om: