Banankage med marcipan
Desserter

Banankage med marcipan

Denne lækre og svampede banankage med marcipan passer perfekt til ethvert kagebord

Denne banankagemed marcipan er virkelig nem at bage, og resultatet er helt forrygende! Den er hurtig at smække sammen, og det sværeste er faktisk at vente på, at din banankage bliver færdigbagt, så du kan sætte tænderne i den.

Denne kage er en oplagt kage til eftermiddagskaffen eller du kan servere den som dessert efter en god middag. Det lækre ved denne opskrift på banankage med marcipan er at den holder sig frisk i lang tid, så kageoplevelsen varer ikke kun én dag, men der er tværtimod banankage til mange dage. 

Opskrift på banankage med marcipan

1 SPRINGFORM smurt med smør

Det skal du bruge til banankage med marcipan
3 æg
225 g mørkt rørsukker
125 g smør
2 modne bananer
100 g mandler
200 g marcipan
225 g mel
3 tsk bagepulver
Flormelis til at pynt din banankage med marcipan

Prøv også denne lækre opskrift på banankage med chokolade

Sådan laver du banankage med marcipan

Smør en springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt.

Smelt smørret, afkøl det lidt og rør det i æggesnapsen..

Mos de to bananer og tilsæt æggemassen.

Hak mandlerne og riv marcipanen og tilsæt disse to ingredienser til massen.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend melblandingen i dejen.

Hæld dejen i springformen.

Bag din banankage ved 175 grader i ca. 1 time og 15 min, og lad den køle helt af, inden du serverer den.

Sigt flormelis over kagen inden du serverer den.

Banankagen smager selvfølgelig skønt, som den er, men du kan også servere din banankage med is og blendede bær eller brændte figner.

Tip: I stedet for at drysse din banankage med flormelis, kan du også overtrække den med smeltet chokolade. Sørg for, at din banankage er helt afkølet, inden du overtrækker den med chokolade, så chokoladen ikke trænger ned i din banankage.

Og hvis du gerne vil have mere chokolade ind i din banankage, så kan du hakke noget chokolade - hvis du bedst kan lide mørk chokolade, så er det selvfølgelig det, du vælger og lys hvis du er til lys chokolade - og blande det i dejen inden du bager din banankage.

Læs mere om: