banankage
Desserter

Banankage med chokolade

Banankage med chokolade smager fantastisk og denne opskrift på banankage er svampet, fyldt med mørk chokolade, og så er den toppet med en lækker chokolade-creme

En god, blød banankage med skønt chokoladeovertræk er da bare de lækreste at få serveret til eftermiddagskaffen.

Der er nok en grund til at denne kage er så populært, som det er. Bananerne i kagen sikrer nemlig, at kagen altid er blød og svampet.

Denne banankage er lidt ekstravagant, for der skal både valnødder og chokoladestykker i denne banankage, samtidig med at der er et tykt lag chokoladecreme oven på banankagen! Her får du opskriften på den lækreste kage med banan og chokolade:

Banankage med chokolade

Det tager cirka en 1 time og et kvarter at bage denne kage.

Det skal du bruge til banankage
2 bananer
1 spsk citronsaft
75 g valnødder
75 g chokolade
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver

Prøv også den skønne opskrift på banankage med marcipan

Chokoladecreme
100 g chokolade
50 g smør
½ dl piskefløde

Få 13 numre af SØNDAG leveret med posten - kun 400 kr.

Sådan laver du banankage med chokolade

Tænd ovnen på 175 grader.

Mos bananerne og rør dem med citronsaften. Hak nødderne fint og chokoladen grovere.

Pisk smør og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen. Rør bananer, nødder og chokolade i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen.

Hæld den i en smurt springform, ca. 22 cm i diam., og bag din kage i ca. 45 min.

Hak chokoladen groft og smelt den under omrøring sammen med smør og fløde. Fordel cremen over den afkølede banankage.

Server den nylavede banankage med chokolade sammen med en god kop kaffe.

Banankage smager bedst samme dag, men kan godt holde sig nogle dage - hvis du ellers giver den lov...

Når banankagen er væk, så er det måske på tide at bage en lækker chokoladekage med glasur? Opskriften får du her

Læs mere om: