trifli
Desserter

3 x trifli - på den sunde måde

Her får du 3 opskrifter, så du kan spise trifli morgen, middag og aften. En knasende udgave til morgenmad, en med jordbær og is og en klassisk version med kompot og creme.

3 x SUND TRIFLI

 

KNASENDE MORGENTRIFLI
2 pers. 10 min.
DET SKAL DU BRUGE
50 g Crunchy Mysli, Easis
20 g kokosflager
300 g græsk yoghurt 2 %
125 g bær
 
SÅDAN GØR DU
Rist kokosflagerne på en tør pande. Bland myslien med kokosflagerne. Fordel yoghurten, bærrene og myslien lagvis i 2 glas og servér med det samme.
 
Energi pr. person: 304 kcal. Fordelt på: fedt 30 %, protein 22 %, kulhydrat 50 %
 
 
ÆBLETRIFLI
4 pers. 40 min.
DET SKAL DU BRUGE
300 g æble i tern, ca. 3 stk.
Sukker
½ stang vanilje
15 g smør
25 g nødder
1½ dl havregryn 
1 æg
1 spsk. hvedemel
½ stang vanilje
2 dl minimælk
 
SÅDAN GØR DU
Skær æblet i tern og bring dem i kog sammen med 4 spsk. sukker og ½ vaniljestang. 
Lad det simre 5-10 min. Lad blandingen køle af. 
Smelt 75 g sukker på en pande ved lav varme, tilsæt 15 g smør og lad det bruse op.
Vend hakkede nødder og havregryn godt rundt i sukkerblandingen. Lad det køle af.
Pisk æg, 1 spsk. sukker, hvedemel og vaniljekorn fra den anden halvdel af vaniljestangen sammen. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den i æggeblandingen lidt ad gangen under omrøring. Kom massen tilbage i gryden og varm den op til kogepunktet, til konsistensen er tyk og cremet. Lad cremen køle af.
Fordel æblekompot, knas og creme lagvis i 4 glas og servér. 
 
Energi pr. person: 351 kcal. Fordelt på: fedt 23 %, protein 7 %, kulhydrat 70 %
 
 
JORDBÆRIS-TRIFLI
2 pers. 15 min

DET SKAL DU BRUGE

200 g vaniljeis, 
f.eks. Easis
375 g jordbær
2 spsk. konc. 
hyldeblomstdrik
20 g små marengs
 
SÅDAN GØR DU
Skyl og nip bærrene. Findel 125 g jordbær med en stavblender, rør vaniljeisen i og sæt massen i fryseren. Skær resten af bærrene i mindre stykker og vend dem i hyldeblomstdrikken. Lav kugler af isen og fordel lagvis i 2 glas med bær og knust marengs. Servér straks.
 
Energi pr. person: 232 kcal. Fordelt på: fedt 20 %, protein 9 %, kulhydrat 71 %
 
PRØV OGSÅ: Jordbær-trifli med ristet marcipan
 
Læs mere om: