Brød

Krydret brydebrød med cheddar og mozzarella

Imponér dine gæster med et lækkert brydebrød som tilbehør til middagen. Det er hyggeligt at brække stykker af det svampede brød med krydret ostefyld, som også kan serveres som en snack.

Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4-6

DET SKAL DU BRUGE:

1½ dl lunt vand
25 g gær
25 g olivenolie
1 tsk. salt
50 g ølandshvedemel (eller anden grov meltype)
Ca. 250 g hvedemel
1 æg til pensling

KRYDRET OSTEFYLD:

2 spsk. cremefraiche 18 %
50 g revet cheddar
50 g revet mozzarella
Salt og peber
1 tsk. cajun-krydderimix
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret rosmarin
½ bundt persille

SÅDAN GØR DU:

  1. Hæld det lune vand i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olie, salt og ølandshvedemel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er glat og fast og netop slipper skålens kanter.
  3. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm. 

KRYDRET OSTEFYLD:

  1. Smør cremefraiche ud på dejen i et tyndt lag. Drys de 2 slags ost over, og krydr med salt, peber, cajun-krydderi, oregano og rosmarin.
  2. Hak persillen fint, og drys den ud over dejen til sidst.
  3. Skær dejen ud i 4 aflange strimler på den lange led. Læg alle strimlerne oven på hinanden i en stor bunke.
  4. Skær bunken af fyldt dej i 6 lige store stykker, og stil dem på højkant ned i en aflang brødform beklædt med bagepapir.
  5. Lad brødet hæve tildækket i formen i 30 minutter.
  6. Varm ovnen op til 200°.
  7. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
  8. Servér brydebrødet lunt og friskbagt, mens osten stadig er smeltet.

Læs mere om: